ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο στον φούρνο με ντομάτα, σκόρδο και θυμάρι



¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤



Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 4 μπούτια, ολόκληρα
  • 1/2 λεμόνι
  • 8 σκελίδες σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένες
  • 4 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το άλειμμα

  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα πικάντικη
  • 1 κουτ. σούπας μέλι


Διαδικασία

  • Τρίβουμε το κοτόπουλο με το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα και τρίβουμε καλά το κοτόπουλο και κάτω από την πέτσα (όσο μπορούμε).
  • Απλώνουμε σε ταψί που ιδανικά να τα χωράει ακριβώς και βάζουμε ανάμεσα τα σκόρδα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τον δυόσμο, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να γίνει και να ροδίσει. Σερβίρουμε με πουρέ μελιτζάνας ή αλμυρίκια και λευκό ρύζι.

Στο ποτήρι μας ένα Αγιωργίτικο φυσικά!

* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου