Φανταστικές πέννες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 400 γρ. πέννες ριγέ ΗΛΙΟΣ
- 2 φιλέτα (350 γρ. / φιλέτο) φρέσκο σολομό
- λίγο ελαιόλαδο, για ράντισμα
- 4 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 8 κ.σ. (70 γρ.) πεκορίνο Αμφιλοχίας, ψιλοτριμμένο + επιπλέον για γαρνιτούρα
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε ελαφρά τα φιλέτα σολομού και από τις δυο πλευρές, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε το σολομό στο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 200C.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, αφαιρούμε το δέρμα με ένα πιρούνι και κόβουμε τα φιλέτα ψαριού σε κομμάτια.
- Μαγειρεύουμε τις πέννες ριγέ σε αλατισμένο νερό που βράζει, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το πεκορίνο, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Ενώ ανακατεύουμε, προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό από την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, που μαγειρεύονται.
- Μόλις οι πέννες είναι έτοιμες, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
- Με γρήγορες κινήσεις, ρίχνουμε το μείγμα αβγών στην κατσαρόλα με τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια σολομού και ανακατεύουμε απαλά.
- Μοιράζουμε τις πέννες σε 4 πιάτα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πεκορίνο και σερβίρουμε.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου