Μία καλοκαιρινή σαλάτα στο τραπέζι σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 6 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κ.γ. χοντρό αλάτι + επιπλέον, για τη γεύση
- 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. ρίγανη
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 1 μαρούλι ρομάνα (450 γρ), κομμένο
- 170 γρ. (1 φλ.) ελιές Καλαμών
- 230 γρ. τυρί φέτα, κομμένη σε κύβους
- 1 αγγούρι, τεμαχισμένο
- 340 γρ. μικρές ντομάτες, κομμένες
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη, κομμένη σε κύβους
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη και το πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μαρούλι, ρίχνουμε τη μισή από τη σάλτσα λεμονιού-ελαιόλαδου και ανακινούμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα, το αγγούρι, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και την πιπεριά.
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου