ΜΕΝΟΥ

Pages

Σφολιάτα με λεμόνι και κρέμα

Αυτό το γλυκάκι είναι όσο ελαφρύ χρειάζεται!







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 6 σφιχτά, λεία, μέτρια λεμόνια
  • 1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα ψυγείου
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • άχνη ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. παγωμένη κρέμα γάλακτος
  • μια βανίλια


Εκτέλεση
  • Αυτό το γλυκάκι είναι όσο ελαφρύ χρειάζεται!
  • Βάλτε το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει.
  • Μόλις πάρει βράση συνεχίστε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη.
  • Κόψτε τα λεμόνια σε λεπτές ροδέλες.
  • Βάλτε μέσα στο σιρόπι και σκέπασε την κατσαρόλα με πετσέτα. (Προσοχή να μην ακουμπήσει η πετσέτα στο μάτι της κουζίνας!)
  • Αφήστε να σιγοβράζουν τα λεμόνια μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διαφανή, περίπου 1,5 ώρα.
  • Βγάλτε τα λεμόνια από το σιρόπι και βάλτε τα σε σχαράκι που από κάτω έχετε βάλει ένα πιάτο να στραγγίσουν καλά.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ξετυλίξτε τη σφολιάτα σου πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Βάλτε τη σφολιάτα σου σε λαμαρίνα που να χωράει στο ψυγείο.
  • Διπλώστε τις άκρες της σφολιάτας.
  • Αλείψτε όλη την επιφάνειά της με αυγό και πασπαλίστε την με άχνη.
  • Βάλτε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να σφίξει η ζύμη.
  • Ψήστε για περίπου 22-24 λεπτά.
  • Άφησέ την να κρυώσει τελείως.
  • Όσο κρυώνει η σφολιάτα χτυπήστε την κρέμα με τη βανίλια στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει.
  • Βάλτε τα λεμόνια πάνω στη σφολιάτα και σερβίρετε με την κρέμα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου