ΜΕΝΟΥ

Pages

Γεμιστή μπαγκέτα με σαλάτα Niçoise

Λαχταριστή μπαγκέτα που μπορείτε να την απολαύσετε σα σνακ ή και ως γεύμα.








Συνταγή : Tina Webb.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 αυγά
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • αλάτι και πιπέρι
  • μια μπαγκέτα
  • 80 γρ. τρυφερά φύλλα σαλάτας
  • 80 γρ. τόνο από βαζάκι
  • 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 2 μικρές ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας ελιές σε ροδέλες
  • 4 φιλέτα αντζούγιας

Εκτέλεση
  • Βράζουμε 2 αυγά για 8 λεπτά, για να γίνουν σφιχτά, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Χτυπάμε στον πολυκόφτη 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας ξίδι, 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
  • Ανοίγουμε μια μπαγκέτα στη μέση και την αλείφουμε με τη σος. Απλώνουμε 80 γρ. τρυφερά φύλλα σαλάτας, 80 γρ. τόνο από βαζάκι, καλά στραγγισμένο, και 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα. Πασπαλίζουμε με 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα, απλώνουμε 2 μικρές ντομάτες κομμένες σε ροδέλες, 2 κουτ. σούπας ελιές σε ροδέλες, 4 φιλέτα αντζούγιας και τα αυγά. Πιέζουμε σφιχτά την μπαγκέτα, ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση, κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.

Πηγή - γαστρονόμος


* * Βαθμολογείστε την συνταγή * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου