¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Σιροπιαστή και δροσερή πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ με απλά υλικά για όλη την οικογένεια!
Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
- 4 αυγά
- 250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ 10% ή 2%
- 1 φακελάκι μπέικιν - πάουντερ
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σιρόπι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2 βανίλιες
- Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ, το ξύσμα και το μπέικιν.
- Μέσα σε ένα ταψί κόβουμε το φύλλο κρούστας σε μικρά κομμάτια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ή με το χέρι.
- Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι τα κομματάκια από τα φύλλα κρούστας και το μείγμα να γίνουν ένα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 30 λεπτά. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί.
- Μόλις ψηθεί η πίτα, την περιχύνουμε με το σιρόπι, κατά προτίμηση η πίτα να είναι ζεστή και το σιρόπι κρύο.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου