ΜΕΝΟΥ

Pages

Πορτοκαλόπιτα με Στραγγιστό γιαούρτι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Σιροπιαστή και δροσερή πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ με απλά υλικά για όλη την οικογένεια!

Υλικά
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
  • 4 αυγά
  • 250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ 10% ή 2%
  • 1 φακελάκι μπέικιν - πάουντερ
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για το σιρόπι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 βανίλιες
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
  • Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ, το ξύσμα και το μπέικιν. 
  • Μέσα σε ένα ταψί κόβουμε το φύλλο κρούστας σε μικρά κομμάτια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ή με το χέρι. 
  • Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι τα κομματάκια από τα φύλλα κρούστας και το μείγμα να γίνουν ένα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 30 λεπτά. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί. 
  • Μόλις ψηθεί η πίτα, την περιχύνουμε με το σιρόπι, κατά προτίμηση η πίτα να είναι ζεστή και το σιρόπι κρύο.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου