ΜΕΝΟΥ

Pages

Σοκολατένια μπάρα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

Για τη βάση με παντεσπάνι κακάο
  • 8 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 5 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για την κρέμα
  • 250 γραμμάρια μερέντα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Για τη διακόσμηση
  • άχνη ζάχαρη με άρωμα βανίλιας
  • κακάο σε σκόνη

Τρόπος παρασκευής
Για το παντεσπάνι κακάο
  • Χτυπάμε με το μίξερ, τα αυγά με την ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε την σκόνη από το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, τις βανίλιες και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο δυνατό.
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα τις αρεσκείας μας και ρίχνουμε και ελάχιστο αλεύρι.
  • Προσθέτουμε το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Για την κρέμα
  • Κτυπάμε την υγρή κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει μία σφικτή σταθερή κρέμα.
  • Κόβουμε στη μέση το παντεσπάνι.
  • Βάζουμε το βαζάκι με τη μερέντα σε μπεν μαρί για να μαλακώνουμε το περιεχόμενό τους. Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, βάζετε τη μερέντα για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Κατόπιν αλείφουμε τη μερέντα στο κάτω μισό του παντεσπανιού (στη πλευρά που προέκυψε από το κόψιμο).
  • Την αφήνουμε να επανέλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (οπότε και θα επανέλθει στη γνωστή της πυκνότητα).
  • Αλείφουμε τότε την κτυπημένη κρέμα γάλακτος, στο πάνω μέρος του παντεσπανιού (και εδώ στη πλευρά που προέκυψε από το κόψιμο).
  • Τουμπάρουμε αυτό το επάνω μισό πάνω στο άλλο, έτσι ώστε η κρέμα γάλακτος να έρθει να ακουμπήσει πάνω στη μερέντα. Πιέζουμε ελαφρά με την αντίστροφη μιας σπάτουλας (δεν θέλει πολύ πίεση, μη μας τρυπήσει το παντεσπάνι ή να μη χυθεί από τα πλάγια η γέμιση).
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, να σφίξει, για τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Όταν περάσει αυτός ο χρόνος, μπορούμε να κόψουμε σε κομμάτια παραλληλόγραμμα και να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου