¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Έφη Γιαλούση
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 12 ώρες, Μαγείρεμα 90΄ & 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Για τους κεφτέδες
- 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα ξερά
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σε σκόνη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κρόκο αβγού
- 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλεύρι, για το τηγάνισμα
- λάδι για το τηγάνισμα
Τρόπος παρασκευής
- Μουσκεύουμε αποβραδίς τα φασόλια σε χλιαρό νερό. Στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό να πάρουν μερικές βράσεις, ξαφρίζοντας αν χρειάζεται.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τα φασόλια για μία - μιάμιση ώρα μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αλατίζουμε, σουρώνουμε και στραγγίζουμε τα φασόλια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιαντρο, τον μαϊντανό, το μπέικιν πάουντερ, τον κρόκο αβγού και το τριμμένο τυρί.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους πιέζουμε να πλατύνουν. Τους αλευρώνουμε.
- Ζεσταίνουμε λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, σε δόσεις. Τους γυρίζουμε να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Tip
- Ο χρόνος αναμονής και μαγειρέματος μειώνεται κατά πολύ αν έχουμε βράσει από την προηγούμενη μέρα τα φασόλια.
Πηγή - www.thecookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου