ΜΕΝΟΥ

Pages

Χειροποίητες πίτες με κοτομπουκιές & γουασακάκα



Μία εύκολη συνταγή για ….μεσημεριανό









Συνταγή : Marco Rossi.
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : 
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής :   06.11.2015 



Υλικά
  • 500 γρ. κοτομπουκιές Ifantis
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak Soft
  • 1 Γαλλική σαλάτα
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για τις χειροποίητες πίτες
  • 200 γρ. αλευρι
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. ζάχαρη
  • 70 ml νερό
  • 50 ml ελαιόλαδο
Για τη γουασακακα
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 μικρή καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • 1 ντομάτα
  • 1 ματσ. φρέσκο κολίανδρο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Για τη ζύμη
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το ξίδι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το νερό, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Πλάθουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο και ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα.
  • Ψήνουμε τις πίτες σε ένα τηγάνι και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
  • Τοποθετούμε σε μια σακούλα η σε μία πετσέτα τα πιτάκια για να παραμείνουν μαλακά.

Για τη γουασακάκα
  • Κόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ το αβοκάντο, την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, τη μικρή καυτερή πιπεριά και τον κόλιανδρο.
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο για να βγάλουν τα υλικά τα αρώματά τους.

Για τις κοτομπουκιές
  • Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.
  • Τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

  • Απλώνουμε πάνω σε κάθε πίτα λίγη από τη γουασακάκα.
  • Προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας, αλατίζουμε και αλείφουμε με βούτυρο. Βάζουμε από πάνω τις κοτομπουκιές, τυλίγουμε τις πίτες σε ρολό με λαδόκολλα, τις κόβουμε στη μέση και τρώμε με το χέρι.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου