ΜΕΝΟΥ

Pages

Cheeseburger


Μοναδικά μπέργκερ στο τραπέζι σας.









Συνταγή : Let's BBQ
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, ψήσιμο 8΄- 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας Ηellmann’s BBQ Sauce
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού καυτερή σάλτσα, Tabasco ή chili sauce
  • 1/4 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 λεπτές φέτες τυρί
  • 4 ψωμάκια hamburger
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 4 φέτες ντομάτα

Εκτέλεση
  • Σε ένα τηγανάκι σωτάρετε το κρεμμύδι με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε απαλά τον κιμά με το μαγειρεμένο κρεμμύδι, την Hellmann’s BBQ Sauce, το αλάτι, την καυτερή σάλτσα και το πιπέρι.
  • Πλάστε 4 μπιφτέκια ίσου μεγέθους και πάχους. Με τον αντίχειρα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού, κάντε μια ρηχή εσοχή στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού. Αυτό θα βοηθήσει τα μπιφτέκια να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.
  • Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία, 210-230 °C. Ψήστε τα μπιφτέκια με το καπάκι κλειστό, όσο το δυνατόν περισσότερο, 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Στο τέλος του ψησίματος, τοποθετήστε μια φέτα τυριού σε κάθε μπιφτέκι για να λιώσει.
  • Ψήστε τα ψωμάκια hamburger για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά, φτιάξτε τα cheeseburger με μαρούλι, ντομάτα, ketchup ή /και μουστάρδα, ανάλογα με τις επιθυμίες σας. Σερβίρετέ τα ζεστά.

Πηγή - Let's BBQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου