ΜΕΝΟΥ

Pages

Καλαμαράκια με κρητική γραβιέρα



Ένα λαχταριστό πιάτο για όλη την οικογένεια.












Συνταγή :  Δημήτρης Ανδρέου
Μερίδες : για 4-5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό καλαμαράκια μικρά ή μεγάλα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
  • 1 ποτηράκι ούζο
  • 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 300 γρ. γραβιέρα κρητική τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν. 
  • Προσθέτουμε τα καλαμαράκια καλά στραγγισμένα σε χαρτί κουζίνας και τα γυρίζουμε δυο τρεις βόλτες να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Σβήνουμε με το ούζο, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα καλαμαράκια να ψηθούν για 15 λεπτά. 
  • Προσέχουμε να μην παραψηθούν γιατί θα χάσουν τη γεύση τους και θα σκληρύνουν. Λίγο πριν από το τέλος, ρίχνουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο μαζί με τα τυριά και το πιπέρι. Σκεπάζουμε το τηγάνι για μερικά λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. 
  • Σερβίρουμε τα καλαμαράκια με μανέστρα ή κοφτό μακαρονάκι ή, απλά, με μια σαλάτα.

Tips
  • Αν δεν βρούμε φρέσκο βασιλικό, βάζουμε μαϊντανό ή άνηθο. Αντί για ούζο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκό κρασί.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου