ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουτζουκάκια ψητά με πιπεράτη σάλτσα


Μία Πολίτικη συνταγή στο πιάτο σας.








 
 
 
 
Συνταγή :  Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, αναμονή 3 ώρες, μαγείρεμα 15΄+20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 300 γρ. κιμά πρόβειο
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 φλιτζάνια ψωμί μπαγιάτικο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 3 κρεμμύδια στον τρίφτη
  • 3 κουτ. σούπας νερό

Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια ντομάτα κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρι καυτερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Ζυμώνουμε καλά το ψωμί (μουσκεμένο και στυμμένο) με τον κιμά, το σκόρδο, το κύμινο, τα κρεμμύδια, νερό, αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  •  Βγάζουμε το μείγμα και πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια. Τα αλείφουμε με λάδι και τα ψήνουμε στη σχάρα, γυρίζοντάς τα, μέχρι να ροδοψηθούν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κονκασέ και όλα τα μπαχαρικά. 
  • Αφήνουμε να πάρουν βράση. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσει η σάλτσα. 
  • Σερβίρουμε με την καυτερή σάλτσα και συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου