ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπανακόπιτα με φέτα, κεφαλογραβιέρα & πράσο.


Πεντανόστιμη πίτα με σπανάκι, πράσο, φέτα και κεφαλογραβιέρα! Δείτε την συνταγή μας βήμα-βήμα με εικόνες για σίγουρη επιτυχία!



 

Συνταγή : Μαγειρική Πανδαισία
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.

 

Υλικά
  • 800 Γραμ. σπανάκι (καθαρισμένο)
  • 1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μάραθο 2 με 3 φύλλα προαιρετικά
  • Πράσο 2 μέτρια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Φύλλο κρούστας 12 Φύλλα περίπου (γύρω στα 800 Γραμ.)
  • 300 γραμ. φέτα
  • 200 γραμ. κεφαλογραβιέρα


Εκτέλεση

  • Αρχικά καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι μας πολύ καλά. Το κόβουμε σε κομμάτια και το ζεματίζουμε για λίγα λεπτά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Στη συνέχεια σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια με τον άνιθο,το πράσο και ρίχνουμε και το σπανάκι αφού το σουρώσουμε καλά. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα μας.

  • Σε ένα ταψί νούμερο 34 cm λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε γύρω στα 7 φύλλα κρούστας κάτω λαδώνοντας πάντα ενδιάμεσα.

  • Τα 2 από τα 7 φύλλα τα βάζουμε στο κέντρο ακατάστατα πρίν βάλουμε το μίγμα μας.
  •  

  • Μετά προσθέτουμε στο μίγμα με το σπανάκι τη τριμμένη φέτα και την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε να γίνει ένα μίγμα.Προσθέτουμε το μίγμα με το σπανάκι και μετά τα τυριά μας στο ταψί πάνω από τα φύλλα.
 

  • Στη συνέχεια κλείνουμε όλα τα φύλλα που είναι εκτός του ταψιού προς τα μέσα λαδώνοντας ελαφρά κάθε φορά και μετά προσθέτουμε και άλλα 5 φύλλα κρούστας από πάνω λαδώνοντας πάντα ενδιάμεσα αλλα και το τελευταίο φύλλο μας.
  • Χαράζουμε σε κομμάτια με προσοχή όχι μέχρι το πάτο του ταψιού μας και ραντίζουμε με λίγο νερό το τελευταίο φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει στους 180 βαθμούς. 
 


Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου