ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτσα με πατάτες, ελιές και φρέσκια ρίγανη



Μία διαφορετική πρόταση για να φτιάξετε την πίτσα σας.











Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 5΄, αναμονή 8 ώρες, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά -1 δόση για βάση πίτσας (βλ. Εύκολη βάση πίτσας)

Για την επιφάνεια
  • 1 πατάτα μεγάλη
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα φρέσκια κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 8-10 ελιές πράσινες χοντροκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Βάζουμε τις φέτες της φρέσκιας μοτσαρέλας σε σουρωτήρι από το προηγούμενο βράδυ και την αφήνουμε στο ψυγείο ώστε να φύγουν τα περισσότερα υγρά. Βράζουμε την πατάτα σε κρύο νερό για 8-10 λεπτά και τη βάζουμε αμέσως σε κρύο νερό. Την αποφλοιώνουμε, την κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και την αλατίζουμε καλά. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C (χωρίς αέρα). Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας σε ταψί το οποίο πρώτα έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. Μοιράζουμε τη μοτσαρέλα σε όλη τη βάση και απλώνουμε τις φέτες της πατάτας. 
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη ρίγανη, τις ελιές, την κάππαρη και την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε την πίτσα μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες για 8-10 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και την ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου