Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 5΄, αναμονή 8 ώρες, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά -1 δόση για βάση πίτσας (βλ. Εύκολη βάση πίτσας)
Για την επιφάνεια
- 1 πατάτα μεγάλη
- 1 μπάλα μοτσαρέλα φρέσκια κομμένη σε λεπτές φέτες
- 4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- 8-10 ελιές πράσινες χοντροκομμένες
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Βάζουμε τις φέτες της φρέσκιας μοτσαρέλας σε σουρωτήρι από το προηγούμενο βράδυ και την αφήνουμε στο ψυγείο ώστε να φύγουν τα περισσότερα υγρά. Βράζουμε την πατάτα σε κρύο νερό για 8-10 λεπτά και τη βάζουμε αμέσως σε κρύο νερό. Την αποφλοιώνουμε, την κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και την αλατίζουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C (χωρίς αέρα). Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας σε ταψί το οποίο πρώτα έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. Μοιράζουμε τη μοτσαρέλα σε όλη τη βάση και απλώνουμε τις φέτες της πατάτας.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη ρίγανη, τις ελιές, την κάππαρη και την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε την πίτσα μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες για 8-10 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και την ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου