ΜΕΝΟΥ

Pages

Zεστή λαχανοσαλάτα με καρότο, σύγλινο και πορτοκάλι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 5΄- 6΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Έχεις φάει την κλασική λαχανοσαλάτα άντε και την πολίτικη. Τι θα έλεγες για μια ζεστή με σύγκλινο και πορτοκάλι όμως;

Συστατικά
  • 1/2 μέτριο λάχανο, λεπτοκομμένο (με το «μαντολίνο», το ειδικό εργαλείο κοπής λαχανικών, ή με καλό μαχαίρι)
  • 2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και χοντροτριμμένα
  • 160 γρ. σύγλινο, κομμένο σε κύβους 1 εκ. (σε παντοπωλεία και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ - εναλλακτικά, βάζουμε άλλο καπνιστό ή παστό αλλαντικό της αρεσκείας μας)
  • 80 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 40 ml σάλτσα σόγιας
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο σε νιφάδες ή σκόνη (ή άλλο καυτερό μπαχαρικό, όπως τσίλι ή καυτερή πάπρικα)
  • τα φύλλα από 4 - 5 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  Τρόπος παρασκευής
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σύγλινο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ. 
  • Στο λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι σοτάρουμε το λάχανο και το καρότο με το μπούκοβο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  • Ρίχνουμε το πορτοκάλι, τη σόγια, το λεμόνι, αλάτι (με φειδώ, διότι η σόγια είναι αλμυρή) και πιπέρι και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά, να αναμειχθούν οι γεύσεις. 
  • Αποσύρουμε, προσθέτουμε το σύγλινο και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Με τι ταιριάζει
  • Η σαλάτα αυτή μπορεί να συνοδεύσει ψητό κοτόπουλο ή γαλοπούλα ή να σερβιριστούν ως κεντρικές σαλάτες σε ένα μενού με κύριο πιάτο πουλερικά ή χοιρινό μαγειρευτά, φουρνιστά ή ψητά με γλυκόξινα αρτύματα και ξερά φρούτα.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου