ΜΕΝΟΥ

Pages

Κρέμα λάϊμ σε βάζο



Ατομική απόλαυση σε ….. βάζο









Συνταγή : Μάνια Ντέλου.
Μερίδες : για 8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη, Μέτρια, Δύσκολη, Πολύ Δύσκολη.
Ημέρα προβολής : 08.10.2015
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή > ֍


Υλικά
  • 250 γρ. μπισκότα κανέλλας ή τύπου digestive
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 220 γρ Arla φρέσκο τυρί κρέμα.
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • ½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • Χυμό από 3 λάϊμ
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με σύκο kalamata Papadimitriou

Για τη διακόσμηση
  • 300 ml Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά (σαντιγί)
  • Κρέμα βαλσάμικου με σύκο Kalamata Papadimitriou
  • Τριμμένο μπισκότο


Εκτέλεση
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι.
  • Tρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα, το γιαούρτι και τον χυμό λάιμ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και ξαναχτυπάμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει.
  • Γεμίζουμε το 1/3 από ένα βάζο με το μπισκότο και το πατάμε ελαφρώς.
  • Γεμίζουμε από πάνω μέχρι τα 2/3 με την κρέμα lime.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικού με σύκο.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου