ΜΕΝΟΥ

Pages

Ζωμός κοτόπουλου της Ντίνας Νικολάου

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ντίνα Νικολάου
Μερίδες : Περίπου 1½ λίτρο
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 90΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο ή μπούτια ή στήθη κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο πράσο σε ροδέλες
  • 2 μέτρια βιολογικά καρότα σε ροδέλες
  • 2 ξερά κρεμμύδια ολόκληρα
  • 3 - 4 γαρίφαλα
  • 3 - 4 κλωνάρια σέλινο με τα φύλλα τους
  • 6 - 7 κλαράκια μαϊντανού
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 3 κλαράκια θυμαριού ή 1 κουτ.γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού ολόκληρους κόκκους μαύρο πιπέρι
  • αλάτι
  • 300 ml λευκό κρασί
  • 2 λίτρα νερό

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το κοτόπουλο ή τα μέρη του πουλερικού που επιλέξαμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαζί με το πράσο, τα καρότα, τα κρεμμύδια ολόκληρα και ξεφλουδισμένα, στα οποία έχουμε καρφώσει τα 3 - 4 γαρίφαλα, το σέλινο με τα φύλλα του, το μαϊντανό, τη δάφνη, το θυμάρι, πιπέρι, αλάτι, το κρασί και τα 2 λίτρα νερό.
  • Τα βράζουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά, για 30 λεπτά, ξαφρίζοντας για όσο διάστημα βγαίνει αφρός, και μετά σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλη 1 ώρα. Σουρώνουμε το ζωμό και τον χρησιμοποιούμε.

Συμβουλή

  • Ζωμό φτιάχνουμε επίσης από κόκαλα, πλατάρια (φτερούγες) και λαιμό.

Πηγή - gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου