Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. σουπιές καθαρισμένες
- 500 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 250 γρ. ντοματάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
- 20 ml ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 2 δαφνόφυλλα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Eκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις σουπιές.
- Pίχνουμε σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον άνηθο και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.
- Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Tip:
- Mπορούμε να αντικαταστήσουμε τις σουπιές με καλαμαράκια. Στην περίπτωση αυτή, αντί για ξίδι θα χρησιμοποιήσουμε λευκό ξηρό κρασί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου