ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγκέτι με τόνο, κάππαρη, κουκουνάρια και βασιλικό


Με κονσέρβες που έχουμε στο ντουλάπι και λίγο φρέσκο βασιλικό φτιάχνουμε μια νοστιμότατη μακαρονάδα.







Συνταγή : Martin Guy
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. σπαγκέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας

Για τη σάλτσα:
  • 200 γρ. τόνος από κονσέρβα, διατηρημένος σε νερό, στραγγισμένος και θρυμματισμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε ένα τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ντομάτες λιαστές, διατηρημένες σε λάδι, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα (αν δεν βρούμε βασιλικό, βάζουμε μαϊντανό)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

  • Βράζουμε το σπαγκέτι αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σάλτσα: 
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον τόνο, 1 κουτάλα από το νερό των μακαρονιών που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. 
  • Προσθέτουμε την κάππαρη, τις λιαστές ντομάτες, τα κουκουνάρια και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Μόλις τα μακαρόνια βράσουν, τα μεταφέρουμε με μια πιρούνα ή μι αλαβίδα στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα και τα ενώνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά. 
  • Πασπαλίζουμε με το βασιλικό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου