Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 5 μελιτζάνες φλάσκες, ξεφλουδισμένες σταυρωτά
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα σε καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 4 κουτ. σούπας σκόνη κάρι
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιαντρου, κοπανισμένους στο γουδί
- 5 σποράκια κάρδαμο κοπανισμένα
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 2 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε μικρούς κύβους
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε μπολ το κάρι, το τζίντζερ, το κάρδαμο, το κόλιαντρο, το σκόρδο και τις ντομάτες.
- Ζεσταίνουμε σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Μόλις ροδίσουν ελαφρά τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
- Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το κύμινο. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το μείγμα του κάρι, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες, την πάπρικα και λίγο αλάτι, ανακατεύουμε, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά συνεχίζοντας για 5 λεπτά ακόμα το μαγείρεμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ρύζι στον ατμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου