ΜΕΝΟΥ

Pages

Σούπα με σπανάκι και κρέμα γάλακτος

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Το σπανάκι σε συνδυασμό με τα φρέσκα μυρωδικά αποτελεί πηγή ενέργεια για το οργανισμό με πολλές θρεπτικές ουσίες

Υλικά
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό γάλα
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε με άφθονο νερό το σπανάκι.
  • Βράζουμε το σπανάκι χωρίς νερό για 6 λεπτά.
  • Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ για να πολτοποιηθεί.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα.
  • Ρίχνουμε το ζωμό, λίγο αλάτι και πιπέρι και τον πουρέ από σπανάκι.
  • Βράζουμε τη σούπα για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια την βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα.
  • Ξαναβάζουμε τη σούπα στο μάτι για να ζεσταθεί λίγο ακόμα και προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου