¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Το σπανάκι σε συνδυασμό με τα φρέσκα μυρωδικά αποτελεί πηγή ενέργεια για το οργανισμό με πολλές θρεπτικές ουσίες
Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
- 4 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό γάλα
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε με άφθονο νερό το σπανάκι.
- Βράζουμε το σπανάκι χωρίς νερό για 6 λεπτά.
- Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ για να πολτοποιηθεί.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Ρίχνουμε το ζωμό, λίγο αλάτι και πιπέρι και τον πουρέ από σπανάκι.
- Βράζουμε τη σούπα για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια την βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα.
- Ξαναβάζουμε τη σούπα στο μάτι για να ζεσταθεί λίγο ακόμα και προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου