ΜΕΝΟΥ

Pages

Θράψαλα γεμιστά με μοτσαρέλα



Φανταστική συνταγή για τους λάτρεις των θαλασσινών.









Συνταγή : Let's BBQ
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 25΄, ψήσιμο 4΄ -  6΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 θράψαλα 300-400 γρ. το καθένα
  • 200 γρ. μοτσαρέλα φόρμας, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 100 γρ. ketchup Hellmann’s με Θυμάρι & Βασιλικό
  • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2-4 φέτες φρέσκια ντομάτα


Εκτέλεση
  • Καθαρίστε τα θράψαλα και ξεπλύντε τα σε τρεχούμενο νερό. 
  • Μαρινάρετε τα θράψαλα για 20 λεπτά με τον χυμό λεμονιού και στη συνέχεια αλατοπιπερώστε τα. 
  • Αλείψτε τα θράψαλα με ελαιόλαδο και προψήστε τα σε άμεση φωτιά, με θερμοκρασία σχάρας στους 230-260 °C για 2-4 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Στη συνέχεια, βγάλτε τα από τη φωτιά, αλατοπιπερώστε τα εσωτερικά και αλείψτε τα εσωτερικά με την ketchup Hellmann’s με Θυμάρι & Βασιλικό. 
  • Γεμίστε τα φουσκωμένα θράψαλα με τα μπαστούνια μοτσαρέλας και τη ντομάτα και στη συνέχεια κλείστε με μία οδοντογλυφίδα το άνοιγμά τους. 
  • Συνεχίστε το ψήσιμό τους σε άμεση φωτιά, με θερμοκρασία σχάρας στους 200 °C για αλλά 2-4 λεπτά. 
  • Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή - Let's BBQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου