Συνταγή : Let's BBQ
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 25΄, ψήσιμο 4΄ - 6΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 θράψαλα 300-400 γρ. το καθένα
- 200 γρ. μοτσαρέλα φόρμας, κομμένη σε μπαστουνάκια
- 100 γρ. ketchup Hellmann’s με Θυμάρι & Βασιλικό
- Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
- Χυμός από ένα λεμόνι
- 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2-4 φέτες φρέσκια ντομάτα
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τα θράψαλα και ξεπλύντε τα σε τρεχούμενο νερό.
- Μαρινάρετε τα θράψαλα για 20 λεπτά με τον χυμό λεμονιού και στη συνέχεια αλατοπιπερώστε τα.
- Αλείψτε τα θράψαλα με ελαιόλαδο και προψήστε τα σε άμεση φωτιά, με θερμοκρασία σχάρας στους 230-260 °C για 2-4 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Στη συνέχεια, βγάλτε τα από τη φωτιά, αλατοπιπερώστε τα εσωτερικά και αλείψτε τα εσωτερικά με την ketchup Hellmann’s με Θυμάρι & Βασιλικό.
- Γεμίστε τα φουσκωμένα θράψαλα με τα μπαστούνια μοτσαρέλας και τη ντομάτα και στη συνέχεια κλείστε με μία οδοντογλυφίδα το άνοιγμά τους.
- Συνεχίστε το ψήσιμό τους σε άμεση φωτιά, με θερμοκρασία σχάρας στους 200 °C για αλλά 2-4 λεπτά.
- Σερβίρετε αμέσως.
Πηγή - Let's BBQ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου