ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαρδέλες με αμπελόφυλλα



Φανταστική συνταγή που θα σας ξετρελάνει.












Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1.200 γρ. σαρδέλες καθαρισμένες χωρίς κεφάλι
  • αμπελόφυλλα όσα και οι σαρδέλες
  • 4 ντομάτεςσε ροδέλες
  • 3/5 φλιτζανιού λάδι
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 2 δαφνόφυλλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανό και κρεμμύδι για το σερβίρισμα

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Τυλίγουμε κάθε σαρδέλα με αμπελόφυλλα. Διαλέγουμε ένα ταψάκι που να χωράει τις σαρδέλες σε μια σειρά και αραδιάζουμε μέσα τις ροδέλες της ντομάτας. 
  • Τοποθετούμε από πάνω τις σαρδέλες, περιχύνουμε με λάδι και λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και τα δαφνόφυλλα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. 
  • Σερβίρουμε τις σαρδέλες μας με τον μαϊντανό και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου