Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά - 1.200 γρ. σαρδέλες καθαρισμένες χωρίς κεφάλι
- αμπελόφυλλα όσα και οι σαρδέλες
- 4 ντομάτεςσε ροδέλες
- 3/5 φλιτζανιού λάδι
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- 2 δαφνόφυλλα
- αλάτι, πιπέρι
- μαϊντανό και κρεμμύδι για το σερβίρισμα
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Τυλίγουμε κάθε σαρδέλα με αμπελόφυλλα. Διαλέγουμε ένα ταψάκι που να χωράει τις σαρδέλες σε μια σειρά και αραδιάζουμε μέσα τις ροδέλες της ντομάτας.
- Τοποθετούμε από πάνω τις σαρδέλες, περιχύνουμε με λάδι και λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και τα δαφνόφυλλα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
- Σερβίρουμε τις σαρδέλες μας με τον μαϊντανό και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου