Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 02.11.2015
Πατήστε εδώ
για να δείτε την εκπομπή > ֍
Υλικά
- 200 γρ. πατάτες
- 150 γρ. τυρί Arla Havarti
- 150 γρ. σαλάμι αέρος με παρμεζάνα Ifantis
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 20 ντοματίνια
- 2 αυγά
- 200 ml Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
- 30 γρ. Lactofree
- αλάτι - πιπέρι
Για τη βάση
- 250 γρ αλευρι για όλες τις χρήσεις
- 5 γρ. αλάτι
- 125 γρ. βούτυρο Lurpak
- 1 κρόκο Αυγού
- 50 γρ. κρύο νερό
Για τη βάση
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια και τα χτυπάμε με το φτερό, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ανακατευτούν και να πάρουν μία θρυμματισμένη μορφή.
- Προσθέτουμε τον κρόκο αβγού, το αλάτι, το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη.
- Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ, την τοποθετούμε σε έναν καθαρό πάγκο και την ζυμώνουμε με το χέρι, πιέζοντας με το εσωτερικό της παλάμης, από το κέντρο της ζύμης προς τα έξω.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία, για 5-6 λεπτά και μετά τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί, για 25-30 λεπτά.
- Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε καθαρή και αλευρωμένη επιφάνεια.
- Απλώνουμε προσεκτικά τη ζύμη στην βουτυρωμένη ταρτιέρα και στο τελείωμα της ταρτιέρας κάνουμε στη ζύμη με τα δάχτυλα ένα μικρό γύρισμα προς τα μέσα.
Για τη γέμιση
- Κόβουμε σε κυβάκια τις πατάτες.
- Έπειτα τις βράζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σε δυνατή φωτιά, για 7-8 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά μαζί με την κρέμα γάλακτος, το lactofree, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλάτι πιπέρι και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε στο μπολ με τα αβγά και την κρέμα γάλακτος το σαλάμι αέρος με παρμεζάνα, το τυρί, τις βρασμένες πατάτες και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε στη βάση της τάρτας τη γέμιση, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και την ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου