Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 02.11.2015
Πατήστε εδώ για να
δείτε την εκπομπή > ֍
Yλικά
- 8 φύλλα κρούστας
- 800 γρ. κοτόπουλο ψητό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ.βούτυρο Soft Lurpak
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 200 γρ.τυρι Arla αυθεντικό regato τριμμένο
- 100 γρ. τυρι Arla mozzarella τριμμένη
- 3 κ.σ.μουστάρδα με θυμαρίσιο μέλι Klamata Papadimitriou
- 150 ml. ζωμό κοτόπουλου
- 2 κλων θυμάρι
- βούτυρο Lurpak Soft για επάλειψη
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πολύχρωμες πιπεριές σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί καλά, και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- Σωτάρουμε τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε αλάτι, τη μουστάρδα με μέλι και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλου, βάζουμε το φρέσκο θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθούν οι πιπεριές.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια με τα χέρια, προσθέτουμε τις σωταρισμένες πιπεριές και ανακατεύουμε.
- Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και αλείφουμε με ένα πινέλο ένα αντικολλητικό ταψί.
- Στη συνέχεια απλώνουμε κάτω 4 φύλλα κρούστας, τα οποία βουτυρώνουμε το κάθε ένα ξεχωριστά.
- Απλώνουμε ένα πέμπτο φύλλο κρούστας χωρίς βούτυρο και ρίχνουμε τη γέμιση με το κοτόπουλο και τις πιπεριές.
- Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, ώστε να πάει το μείγμα σε όλο το ταψί και προσθέτουμε την τριμμένη mozzarella.
- Βουτυρώνουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 3 φύλλα, διπλωμένα, από πάνω.
- Βουτυρώνουμε κάθε φύλλο πριν προσθέσουμε το επόμενο και κλείνουμε την πίτα.
- Χαράζουμε, ελαφρώς, την πίτα σε τετράγωνο σχήμα ή σε ρόμβους, και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου