ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπιτα με τυριά & μουστάρδα



Φανταστική κοτόπιτα για όλες τις ώρες.
 








Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 02.11.2015
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή > ֍


Yλικά
  • 8 φύλλα κρούστας
  • 800 γρ. κοτόπουλο ψητό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ.βούτυρο Soft Lurpak
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 200 γρ.τυρι Arla αυθεντικό regato τριμμένο
  • 100 γρ. τυρι Arla mozzarella τριμμένη
  • 3 κ.σ.μουστάρδα με θυμαρίσιο μέλι Klamata Papadimitriou
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κλων θυμάρι
  • βούτυρο Lurpak Soft για επάλειψη
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
  • Κόβουμε τις πολύχρωμες πιπεριές σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί καλά, και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  • Σωτάρουμε τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά.
  • Ρίχνουμε αλάτι, τη μουστάρδα με μέλι και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλου, βάζουμε το φρέσκο θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθούν οι πιπεριές.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια με τα χέρια, προσθέτουμε τις σωταρισμένες πιπεριές και ανακατεύουμε.
  • Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και αλείφουμε με ένα πινέλο ένα αντικολλητικό ταψί.
  • Στη συνέχεια απλώνουμε κάτω 4 φύλλα κρούστας, τα οποία βουτυρώνουμε το κάθε ένα ξεχωριστά.
  • Απλώνουμε ένα πέμπτο φύλλο κρούστας χωρίς βούτυρο και ρίχνουμε τη γέμιση με το κοτόπουλο και τις πιπεριές.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, ώστε να πάει το μείγμα σε όλο το ταψί και προσθέτουμε την τριμμένη mozzarella.
  • Βουτυρώνουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 3 φύλλα, διπλωμένα, από πάνω.
  • Βουτυρώνουμε κάθε φύλλο πριν προσθέσουμε το επόμενο και κλείνουμε την πίτα.
  • Χαράζουμε, ελαφρώς, την πίτα σε τετράγωνο σχήμα ή σε ρόμβους, και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου