Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 6 κουταλιές της σούπας γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 7 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 αυγά
Για το σιρόπι
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κουταλιές της σούπας ρούμι
- 1 κουταλιά της σούπα triple sec
- 2 φλιτζάνια νερό
Για το σερβίρισμα
- 470 γραμμάρια φράουλες ή φραμπουάζ
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνετε 6 κουταλιές της σούπας γάλα και 2 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι χριαρύνει. Ρίξτε σε ένα μπολ με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέστε τη νωπή μαγιά και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να διαλυθεί.
- Αυξήστε την ταχύτητα στη μεσαία σκάλα, προσθέτουμε τα αυγά, ένα τη φορά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
- Βουτυρώστε καλά μια φόρμα στρογγυλή για κέικ με τρύπα στη μέση.
- Βάζετε τη ζύμη μέσα στη φόρμα και σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 35 λεπτά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Βάζετε για ψήσιμο στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις για 35 με 40 λεπτά στη μέση του φούρνου.
- Τέλος αφήνετε να κρυώσει για 15 – 20 λεπτά.
Για το σιρόπι
- Ρίχνετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και αφήνετε να πάρει μια βράση και αφαιρέστε από την εστία.
Για το σερβίρισμα
- Κόψτε τις φράουλες ή τα φραμπουάζ και ανακατέψτε με μέλι στην κρέμα γάλακτος.
- Σερβίρετε το Σαβαρέν σε πιατέλα. Βάζετε τη σαντιγί στο κέντρο του Σαβαρέν (τρύπα) και από πάνω τις φράουλες ή τα φραμπουάζ με το μέλι.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου