ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαβαρέν από σπίτι


Σιροπιαστό κέικ με τρύπα στη μέση με γέμιση από σαντιγί και μελωμένα φρούτα
 






Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τη ζύμη
  • 6 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 7 γραμμάρια νωπή μαγιά
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 αυγά

Για το σιρόπι
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλιές της σούπας ρούμι
  • 1 κουταλιά της σούπα triple sec
  • 2 φλιτζάνια νερό

Για το σερβίρισμα
  • 470 γραμμάρια φράουλες ή φραμπουάζ
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί

Εκτέλεση
Για τη ζύμη
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνετε 6 κουταλιές της σούπας γάλα και 2 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι χριαρύνει. Ρίξτε σε ένα μπολ με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέστε τη νωπή μαγιά και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να διαλυθεί.
  • Αυξήστε την ταχύτητα στη μεσαία σκάλα, προσθέτουμε τα αυγά, ένα τη φορά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
  • Βουτυρώστε καλά μια φόρμα στρογγυλή για κέικ με τρύπα στη μέση.
  • Βάζετε τη ζύμη μέσα στη φόρμα και σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 35 λεπτά.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Βάζετε για ψήσιμο στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις για 35 με 40 λεπτά στη μέση του φούρνου.
  • Τέλος αφήνετε να κρυώσει για 15 – 20 λεπτά.

Για το σιρόπι
  • Ρίχνετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και αφήνετε να πάρει μια βράση και αφαιρέστε από την εστία.

Για το σερβίρισμα
  • Κόψτε τις φράουλες ή τα φραμπουάζ και ανακατέψτε με μέλι στην κρέμα γάλακτος.
  • Σερβίρετε το Σαβαρέν σε πιατέλα. Βάζετε τη σαντιγί στο κέντρο του Σαβαρέν (τρύπα) και από πάνω τις φράουλες ή τα φραμπουάζ με το μέλι.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου