Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 6 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 σφηνάκια ούζο
- 300 ml σπιτικό ζωμό κότας
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Πλένουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια και τα βάζουμε σε μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το θυμάρι και τον κόλιαντρο.
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
- Ζεσταίνουμε σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να «πιουν» τα υγρά τους. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε πιατέλα.
- Ρίχνουμε στο σκεύος το υπόλοιπο λάδι και μόλις κάψει σοτάρουμε το κοτόπουλο, για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Σβήνουμε με το ούζο, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ξαναρίχνουμε τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Συνοδεύουμε με καστανό ρύζι.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου