ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανιά με κοτόπουλο, μανιτάρια και ούζο

Μία μαγευτική τηγανιά που θα σας ξετρελάνει.












Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 6 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 σφηνάκια ούζο
  • 300 ml σπιτικό ζωμό κότας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
Eκτέλεση
  • Πλένουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια και τα βάζουμε σε μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το θυμάρι και τον κόλιαντρο. 
  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. 
  • Ζεσταίνουμε σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να «πιουν» τα υγρά τους. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε πιατέλα. 
  • Ρίχνουμε στο σκεύος το υπόλοιπο λάδι και μόλις κάψει σοτάρουμε το κοτόπουλο, για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Σβήνουμε με το ούζο, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ξαναρίχνουμε τα μανιτάρια. 
  • Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Συνοδεύουμε με καστανό ρύζι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου