ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με μπρόκολο, κολοκύθια και κρέμα γάλακτος


Κλασική γαλλική τάρτα με κρεμώδη, πλούσια γέμιση από κρέμα γάλακτος, μπρόκολο και κολοκύθια!






Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τη ζύμη
  • 600γρ. αλέυρι
  • 6γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά
  • 250γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1,5 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση
  • 400γρ. μπρόκολο ζεματισμένο
  • 4 μεγάλα κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες ή λωρίδες
  • 400ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη
  • 4 αυγά
  • 300γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
  • Κλασική γαλλική τάρτα με κρεμώδη, πλούσια γέμιση από κρέμα γάλακτος, μπρόκολο και κολοκύθια!
  • Ανακατεύουμε το γάλα με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι. Στο τέλος, προσθέτουμε τα αυγά και τη μαργαρίνη.
  • Χτυπάμε στο μίξερ για 2 λεπτά δυνατά. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν θα ξεκολλάει με ευκολία από τα τοιχώματα του μπολ.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια ομοιόμορφα σε βουτυρωμένο ταψάκι.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση
  • Αναμειγνύουμε τα 4 αυγά με τη χοντροτριμμένη γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος Ροδόπη, τα καρυκεύματα και ανακατεύουμε καλά.
  • Στρώνουμε πάνω στη ζύμη τα κολοκυθάκια και το μπρόκολο και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 20 – 30 λεπτά.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου