ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με κόκκινες φακές, πιπεριές & ντοματίνια



Μία εύκολη και γρήγορη σαλάτα για το μεσημεριανό σας







Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 10.04.2015


Υλικά
  • 400 γρ. κόκκινες φακές
  • 2 αβοκάντο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 30 ντοματίνια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με σύκο Kalamata Papadimitriou
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό προσθέτουμε τις κόκκινες φακές και τις βράζουμε για 20-25 λεπτά.
  • Όταν οι φακές είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
  • Μόλις στραγγίξουν τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την πράσινη και την κίτρινη πιπεριά, τα ντοματίνια, τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι με σύκο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Καθαρίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα αβοκάντο και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε κάθετα σε φέτες πάχους ½ εκατοστού. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Έπειτα τα σωτάρουμε σε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά συνολικά, και από τις 2 πλευρές.
  • Βάζουμε τις ψημένες φέτες αβοκάντο πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου