ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι μπολονέζ με γιαούρτι



Εύκολο και γρήγορο πιάτο για τους λάτρεις των ζυμαρικών.











Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 1 ώρα & 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, χωρίς πολλά λιπαρά
  • 1/2 κιλό κιμά χοιρινό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6 φέτες παντσέτα καπνιστή ψιλοκομμένη
  • 5 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  • 1/2 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
  • 2 κονσέρβες ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 δαφνόφυλλα
  • αλάτι, πιπέρι
 
Eκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την παντσέτα. Τη σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το καρότο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τους κιμάδες. 
  • Αυξάνουμε τη θερμοκρασία και τους σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να εξατμιστούν τα υγρά τους, περίπου 10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα, τη δάφνη και το σέλερι. Αλατοπιπερώνουμε καλά, χαμηλώνουμε ξανά τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Αν χρειαστεί ενδιάμεσα προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό κότας. 
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ενσωματώνουμε με κουτάλι το γιαούρτι στο φαγητό. 
  • Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο, καλά αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε αμέσως. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί της επιλογής μας.
Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου