ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατοσαλάτα με κεφαλοτύρι, ζαμπόν & dressing αυγών.



Μία εύκολη σαλάτα για το Κυριακάτικο τραπέζι.








Συνταγή :  Aλέξανδρος Παπανδρέου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 29.11.2015
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή > ֍


Υλικά
  • 500 γρ. baby πατάτες
  • 20 ντοματίνια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι Arla
  • 200 γρ. ζαμπόν μπούτι καπνιστό Fouantre Ifantis
  • αλάτι - πιπέρι

Για το dressing
  • 4 βραστα αυγά
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 50 ml κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά.
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με τσίλι Kalamata Papadimitriou
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά τις baby πατάτες και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, με κρύο αλατισμένο νερό, να βράσουν για 20-25 λεπτά.
  • Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα, ψιλοκόβουμε την πράσινη πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε τα βραστά ασπράδια αβγών ψιλοκομμένα και την κάππαρη ψιλοκομμένη.
  • Στη συνέχεια βάζουμε τις βρασμένες baby πατάτες κομμένες στα τέσσερα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το κεφαλοτύρι.

Για το dressing
  • Καθαρίζουμε τα αβγά, βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ και τους λιώνουμε.
  • Προσθέτουμε την μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος, την κρέμα βαλσαμικού με τσίλι και ανακατεύουμε, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο dressing.

  • Περιχύνουμε με το dressing την πατατοσαλάτα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το καπνιστό ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου