Συνταγή : Aλέξανδρος Παπανδρέου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 29.11.2015
Πατήστε εδώ
για να δείτε την εκπομπή > ֍
Υλικά
- 500 γρ. baby πατάτες
- 20 ντοματίνια
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 κ.σ. κάππαρη
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200 γρ. κεφαλοτύρι Arla
- 200 γρ. ζαμπόν μπούτι καπνιστό Fouantre Ifantis
- αλάτι - πιπέρι
Για το dressing
- 4 βραστα αυγά
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 50 ml κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά.
- 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με τσίλι Kalamata Papadimitriou
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις baby πατάτες και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, με κρύο αλατισμένο νερό, να βράσουν για 20-25 λεπτά.
- Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα, ψιλοκόβουμε την πράσινη πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τα βραστά ασπράδια αβγών ψιλοκομμένα και την κάππαρη ψιλοκομμένη.
- Στη συνέχεια βάζουμε τις βρασμένες baby πατάτες κομμένες στα τέσσερα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το κεφαλοτύρι.
Για το dressing
- Καθαρίζουμε τα αβγά, βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ και τους λιώνουμε.
- Προσθέτουμε την μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος, την κρέμα βαλσαμικού με τσίλι και ανακατεύουμε, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο dressing.
- Περιχύνουμε με το dressing την πατατοσαλάτα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το καπνιστό ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου