ΜΕΝΟΥ

Pages

Μαροκινή σούπα με γλυκοπατάτες, καρότο και ρεβίθια



Μία χορταστική σούπα για το μεσημεριανό σας










Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, φρεσκοτριμμένο ή αν είναι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. κύμινο, φρεσκοτριμμένο
  • ¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 600 γρ γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 500 γρ καρότα, καθαρισμένα και κομμένε σε φέτες
  • 6 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • 300 γρ ρεβίθια, καθαρισμένα
  • ½ μικρό λεμόνι, στυμμένο
  • Φρυγανιές σούπας (κρουτόν) για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίστε τα ανακατεύοντας για 3 λεπτά. Συνεχίστε το ανακάτεμα και προσθέστε το κύμινο, τον κόλιανδρο και την σκόνη τσίλι. Μαγειρέψτε το μείγμα για ένα λεπτό ανακατεύοντας. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα. Ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα μαγειρέψτε το μείγμα για 5 λεπτά. Προσθέστε τον ζωμό και καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήστε το μείγμα να έρθει σε βράση και μειώστε την φωτιά σε μεσαία-χαμηλή. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
  • Προσθέστε τα ρεβίθια στην σούπα και αφήστε την να σιγοβράσει καλυμμένο με καπάκι για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια. Σε δόσεις περάστε την σούπα από το μπλέντερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Τοποθετήστε την σούπα σε μια κατσαρόλα σε μεσαία-χαμηλή φωτιά (ή στο βαθύ τηγάνι) και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύοντας προσθέστε τον χυμό λεμονιού. Ζεστάνετε την σούπα, αλλά προσοχή μην βράσει. Μοιράστε την σε ατομικά μπολ, προσθέστε τα κρουτόν, γαρνίρετε με πιπέρι και σερβίρετε.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου