Συνταγή : Αλεξάνδρα Μιμίκου
Μερίδες : για μία φόρμα 22εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 05.11.2015
Υλικά
- 70 ml Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
- 2 αυγά
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 100 ml σπορέλαιο
- 180 γρ. καρότο τριμμένο
- 180 γρ. μήλο τριμμένο
- 330 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. μπεϊκιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. μπαχαρικά (κανέλλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο)
- 250 γρ. βούτυρο Lurpak
- 340 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- ξύσμα από ½ λεμόνι
- Τριμμένο καρύδι
- Ζαχαρόπαστα
Εκτέλεση
Για το κέικ
- Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, την καστανή ζάχαρη και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το τριμμένο μήλο, το τριμμένο καρότο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε την κανέλλα, το γαρύφαλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι με διάφανη μεμβράνη και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 40 λεπτά.
Για την κρέμα τυριού με άρωμα λεμονιού
- Bάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα.
- Τέλος αρωματίζουμε την κρέμα με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε το κέικ στη μέση και απλώνουμε ανάμεσα την κρέμα με μία σπάτουλα.
- Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά με κρέμα.
- Πασπαλίζουμε περιμετρικά με τριμμένο καρύδι και στολίζουμε με ζαχαρόπαστα σε σχήμα καρότου.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου