ΜΕΝΟΥ

Pages

Κεικ καρότο - μήλο με βουτυρόκρεμα με λεμόνι



Ένα φανταστικό κέικ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους








Συνταγή : Αλεξάνδρα Μιμίκου
Μερίδες : για μία φόρμα 22εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής :  05.11.2015 


Υλικά
  • 70 ml Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 ml σπορέλαιο
  • 180 γρ. καρότο τριμμένο
  • 180 γρ. μήλο τριμμένο
  • 330 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. μπεϊκιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. μπαχαρικά (κανέλλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο)
Για την κρέμα με άρωμα λεμόνι
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 340 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
Για τη διακόσμηση
  • Τριμμένο καρύδι
  • Ζαχαρόπαστα

Εκτέλεση
Για το κέικ
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, την καστανή ζάχαρη και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο μήλο, το τριμμένο καρότο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε την κανέλλα, το γαρύφαλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι με διάφανη μεμβράνη και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 40 λεπτά.

Για την κρέμα τυριού με άρωμα λεμονιού
  • Bάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα.
  • Τέλος αρωματίζουμε την κρέμα με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
 
  • Κόβουμε το κέικ στη μέση και απλώνουμε ανάμεσα την κρέμα με μία σπάτουλα.
  • Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά με κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε περιμετρικά με τριμμένο καρύδι και στολίζουμε με ζαχαρόπαστα σε σχήμα καρότου.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου