Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, αναμονή 30΄, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. κιμά
- 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αβγό
- αλάτι, πιπέρι
- λίγη ρίγανη
- λάδι για το τηγάνισμα
- 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τη μελιτζάνα σε μικρούς κύβους. Βάζουμε τους κύβους σε μπολ με αλατισμένο νερό για 30 λεπτά, να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τους σουρώνουμε, στεγνώνουμε πολύ καλά και τους τηγανίζουμε στο λάδι.
- Πλάθουμε κεφτέδες με τον κιμά, το κρεμμύδι, το αβγό, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Πλάθουμε το μείγμα στα χέρια μας σαν πιτάκι, το γεμίζουμε με ένα κομματάκι μελιτζάνα και κλείνουμε φτιάχνοντας έναν μεγάλο κεφτέ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και κρατάμε τους κεφτέδες στην άκρη.
- Φτιάχνουμε μια κόκκινη σάλτσα με την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και βούτυρο. Οταν πήξει η σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και αφού πάρει δυο βράσεις για 4 λεπτά περίπου, τα σερβίρουμε μαζί με άσπρο ρύζι.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου