ΜΕΝΟΥ

Pages

Αρνάκι με πορτοκάλι



Αν θέλετε να ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας φτιάξτε αυτή την συνταγή.











Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 2 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό μπούτι αρνίσιο, με το κόκαλο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη, ξεφλουδισμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ (ή κόλιαντρο) σε σκόνη
  • 2 πορτοκάλια (χυμό και ξύσμα)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος για 4 λεπτά, από τη μία πλευρά χωρίς να τα γυρίσουμε, μέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά, να σχηματίσουν τραγανή κρούστα και να ξεκολλάνε εύκολα από το σκεύος.
  • Τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει με τον ίδιο τρόπο και η άλλη πλευρά τους. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και τζίντζερ (ή τον κόλιαντρο), ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι το μπαχαρικό να σκορπίσει το άρωμά του και σβήνουμε με τους χυμούς. 
  • Προσθέτουμε 500 ml νερό, το αφήνουμε να πάρει βράση και ύστερα χαμηλώνουμε τη φωτιά. 
  • Σιγομαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά και έπειτα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 
  • Μεταφέρουμε το κρέας με τα υγρά του σε γάστρα πασπαλίζουμε με το ξύσμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 1 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει.
Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου