Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 2 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό μπούτι αρνίσιο, με το κόκαλο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη, ξεφλουδισμένη
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ (ή κόλιαντρο) σε σκόνη
- 2 πορτοκάλια (χυμό και ξύσμα)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος για 4 λεπτά, από τη μία πλευρά χωρίς να τα γυρίσουμε, μέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά, να σχηματίσουν τραγανή κρούστα και να ξεκολλάνε εύκολα από το σκεύος.
- Τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει με τον ίδιο τρόπο και η άλλη πλευρά τους. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και τζίντζερ (ή τον κόλιαντρο), ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι το μπαχαρικό να σκορπίσει το άρωμά του και σβήνουμε με τους χυμούς.
- Προσθέτουμε 500 ml νερό, το αφήνουμε να πάρει βράση και ύστερα χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγομαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά και έπειτα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Μεταφέρουμε το κρέας με τα υγρά του σε γάστρα πασπαλίζουμε με το ξύσμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 1 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου