ΜΕΝΟΥ

Pages

Λαζάνια με μανούρι, ζαμπόν και μπέικον

Πεντανόστιμο και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας







Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.

 

Υλικά
  • 500 γραμμάρια λαζάνια
  • 300 γραμμάρια ζαμπόν μπούτι (λεπτές φέτες)
  • 200 γραμμάρια μπέικον ή προσούτο
  • 200 γραμμάρια μανούρι
  • Μικρή ποσότητα μπεσαμέλ
  • Υλικά για την μπεσαμέλ
  • 35 γραμμάρια αλεύρι
  • 35 γραμμάρια βούτυρο
  • 500 γραμμάρια φρέσκο γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
  • Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα λαζάνια για περίπου 2 -3 λεπτά με προσοχή , να μην κολλήσουν μεταξύ τους (μπορείτε να ρίξετε λίγο λαδάκι στο νερό). Τα στραγγίζετε. 
  • Σε ένα πυρίμαχο βουτυρωμένο ταψί, ρίχνετε μια στρώση λαζάνια, από πάνω ζαμπόν, το μανούρι και το μπέικον. 
  • Κάνετε μια ακόμη στρώση με τα ίδια υλικά (τελευταίο το μπέικον).
  • Κατόπιν, απλώνετε λίγη μπεσαμέλ με μανούρι και το ψήνετε στους 180 βαθμούς έως ότου ροδίσει δηλαδή για 30 λεπτά περίπου.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου