ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπριζόλες με πουρέ κάστανο


Εξαιρετικό πιάτο με πλούσια γεύση !








Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τις μπριζόλες
  • 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
  • λίγο αλεύρι
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια

Για τον πουρέ κάστανου
  • Μισό κιλό κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • Γάλα
  • Βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Για τον πουρέ
  • Χαράζετε τα κάστανα από τη μια μεριά και τα ρίχνετε τα κάστανα στη κατσαρόλα με 3 κούπες νερό, τα βράζετε για 20 λεπτά. Αφού περάσει ό χρόνος τα σουρώνετε και τα ξεφλουδίζετε.
  • Στη συνέχεια πολτοποιούμε τα κάστανα, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και το μπούκοβο ρίχνοντας σιγά-σιγά γάλα μέχρι να έχουμε έναν πουρέ παχύ.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζετε στις μπριζόλες αλάτι, πιπέρι και αλεύρι.
  • Λιώνετε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ροδίζετε τις μπριζόλες και από τις 2 μεριές για 4 λεπτά από την κάθε μεριά.

Για τις μπριζόλες
  • Μαγειρεύετε για 30 λεπτά περίπου ή 12 λεπτά σε χύτρα.
  • Στο τέλος βγάζετε τις μπριζόλες και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
  • Βάζετε τα μανιτάρια σε ένα τηγανάκι και τα αφήνετε να μαραθούν για 5 λεπτά.
  • Προσθέτετε την κρέμα, το κρασί και αλατοπίπερο και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου