ΜΕΝΟΥ

Pages

Χωριάτικες χυλοπίτες με μοσχαράκι

Μία κλασική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε.









Συνταγή : blogs @ γαστρονόμος
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 κιλό τρυφερό μοσχαράκι κομμένο σε κομμάτια μέχρι 5 εκατοστά το καθένα 
  • 500 γραμμάρια χυλοπίτες 
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους 
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους 
  • κόκκινη σάλτσα όπως αυτή από το αραβικό κοτόπουλο 
  • αλάτι 
  • νερό 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Παρασκευή κρέατος
  • Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος για να τα σοτάρουμε πολύ καλά απ’ όλες τις πλευρές.
  • Μόλις σοταριστούν προσθέτουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπάσουμε μέχρι τη μέση το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο. Όταν κοντεύει να πιει το νερό του τότε προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα και τα τσιγαρισμένα λαχανικά που είχαμε στην άκρη και σκεπάζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας.

Παρασκευή σάλτσας
  • Αφού πιει το κρέας το νερό του προσθέτουμε 250 γραμμάρια ντοματάκια κομμένα μέσα στα οποία έχουμε διαλύσει 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ και ανακατεύουμε ζωηρά να πάει παντού η σάλτσα μας. Προσθέτουμε 2 κόκκους μπαχάρι, 1 φύλλο δάφνη, 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο (που τις αφαιρούμε μετά την ολοκλήρωση του φαγητού).
  • Αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Όταν κοντεύει να ετοιμαστεί το κρέας τότε προσθέτουμε το ανάλογο αλατοπίπερο. Θα είναι έτοιμο όταν θα μείνει με την σάλτσα του.

Παρασκευή χυλοπιτών
  • Παράλληλα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό για τις χυλοπίτες, το αλατίζουμε και το αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες και τις αφήνουμε να βράσουν. Τις σοτάρουμε και τις με 2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο. Είναι έτοιμες τώρα να τις ρίξουμε στην κατσαρόλα με το κρέας και να το ανακατέψουμε όλα μαζί. Τις βάζουμε στην πιατέλα, τις πασπαλίζουμε με μαϊντανό και είναι έτοιμες.

Πηγή - blogs @ γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου