ΜΕΝΟΥ

Pages

Ζύμη για γλυκιές κρέπες



Εύκολη ζύμη για να φτιάξετε λαχταριστές κρέπες.







Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 3 αυγά
  • 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  • Βάζουμε σε ένα πιάτο τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι με λίγο αλάτι, τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ και το γάλα και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός από τα υλικά μας.
  • Στο τέλος βάζουμε και το βούτυρο και αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Σε ένα ζεσταμένο τηγάνι, βάζουμε μια κουτάλα από το χυλό και την απλώνουμε σε όλο το τηγάνι για να γίνει η ζύμη της κρέπας.
  • Μόλις ψηθεί η μια πλευρά της κρέπας τη γυρίζουμε από την άλλη.
  • Της τοποθετούμε σε ένα πιάτο τη μια πάνω στην άλλη και τις σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.
  • Μπορούμε να τις φάμε εκείνη την ώρα με τη γέμιση τηα αρεσκείας μας ή να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου