Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 3 αυγά
- 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ κούπα γάλα
- 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- ¼ κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
- Βάζουμε σε ένα πιάτο τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι με λίγο αλάτι, τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και το γάλα και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός από τα υλικά μας.
- Στο τέλος βάζουμε και το βούτυρο και αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Σε ένα ζεσταμένο τηγάνι, βάζουμε μια κουτάλα από το χυλό και την απλώνουμε σε όλο το τηγάνι για να γίνει η ζύμη της κρέπας.
- Μόλις ψηθεί η μια πλευρά της κρέπας τη γυρίζουμε από την άλλη.
- Της τοποθετούμε σε ένα πιάτο τη μια πάνω στην άλλη και τις σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.
- Μπορούμε να τις φάμε εκείνη την ώρα με τη γέμιση τηα αρεσκείας μας ή να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου