Εντάξει έχει τον κόπο του να ξεκουκουτσώσεις το βύσσινο. Μετά από αυτό όμως όλα είναι τόσο εύκολα με αυτό το γλυκό. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, το βύσσινο είναι ένα από τα καλύτερα γλυκά κουταλιού. Το βρίσκουμε για λίγο διαθέσιμο στον πάγκο του μανάβη και ναι, θα το φτιάξουμε και φέτος. Ας μη λείπει το βύσσινο λοιπόν!
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Sweetly
Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου
Μερίδες : Για 2 μέτρια βαζάκια.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 400γρ. βύσσινα (ζυγισμένα χωρίς το κουκούτσι)
- 200γρ. ζάχαρη
- 2 ½ φλιτζάνια νερό
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
- 1 λεμόνι (ο χυμός)
Εκτέλεση
- Πλένετε και στραγγίζετε τα βύσσινα. Αφαιρείτε τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα σε στρώσεις, εναλλάξ με τη ζάχαρη. Τα αφήνετε μια δυο ώρες να βγάλουν τα ζουμιά τους.
- Ύστερα βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε το νερό και κουνάτε κατά διαστήματα την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν πάρει βράση το γλυκό, χαμηλώνετε τη φωτιά σε σημείο που ο βρασμός να μην είναι πολύ έντονος για να μην πιτσιλάει το γλυκό. Ξαφρίζετε με τρυπητή κουτάλα και βράζετε για 20 λεπτά. Βγάζετε εκτός φωτιάς την κατσαρόλα κι αφήνετε το γλυκό να ηρεμήσει τουλάχιστον 3-4 ώρες. Θα βγάλει κι άλλα υγρά.
- Ξαναβάζετε το γλυκό στη φωτιά και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι του. Προσθέτετε τη βανιλίνη και το χυμό του λεμονιού προς το τέλος. Θα τσεκάρετε το δέσιμο του σιροπιού ρίχνοντας μερικές σταγόνες σε ένα παγωμένο πιάτο.
- Με μια κουτάλα της σούπας και χρησιμοποιώντας τα ειδικά φαρδιά χωνιά για ευκολία, μεταφέρετε το γλυκό όπως είναι καυτό σε βάζα πλυμένα και καλά στεγνωμένα. Βιδώνετε στα βάζα τα καπάκια τους και τα γυρίζετε ανάποδα. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς σε αυτή τη στάση και μόνο τότε τα γυρίζετε από την καλή και τα βάζετε στο ντουλάπι. Από τη στιγμή που θα ανοίξετε τα βάζα, διατηρείτε το γλυκό στο ψυγείο.
Πηγή - Sweetly
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου