ΜΕΝΟΥ

Pages

Λιαστοί ντοματοκεφτέδες

Στην Κίμωλο οι ντοματοκεφτέδες γίνονται με ντομάτες λιαστές. Μεζές της λιτότητας και της ανάγκης.







Συνταγή : Βάσω Ράμφου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 30΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, σε μέτρια καρέ
  • 2 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά. Ρίχνουμε σταδιακά τόσο νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώστε να σχηματίσουμε έναν πηχτό χυλό. Αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.
  • Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου