Στην Κίμωλο οι ντοματοκεφτέδες γίνονται με ντομάτες λιαστές. Μεζές της λιτότητας και της ανάγκης.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Βάσω Ράμφου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 30΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, σε μέτρια καρέ
- 2 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζ. τσαγιού κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά. Ρίχνουμε σταδιακά τόσο νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώστε να σχηματίσουμε έναν πηχτό χυλό. Αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.
- Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου