Ένα λαδερό φαγητό που πρέπει όλοι να δοκιμάσουμε.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Έφη Γιαλούση.
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 30΄, Μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 6 μελιτζάνες μέτριες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 φλιτζάνι ντοματάκια κονσέρβας
- 5 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις μελιτζάνες, τους αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους 3-4 εκατοστών. Αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα. Αναμειγνύουμε σε μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, τον μαϊντανό, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλατοπίπερο.
- Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις στραγγίζουμε. Τις τοποθετούμε σε πλατιά κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με το μείγμα της ντομάτας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με τουλουμίσιο τυρί ή άλλη πικάντικη φέτα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου