ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπριζόλες με γλυκοπατάτες

Λαχταριστές χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με γλυκοπατάτες!







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 2 - 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 95΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
Για τις μπριζόλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα 4
  • Χυμός απο 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 2 χοιρινές μπριζόλες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τις γλυκοπατάτες
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ξερά σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 3 φλιτζάνια ζωµό κότας διαλυμένο σε μισό λίτρο ζεστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κ κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Για τις μπριζόλες
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε καλά το κρέας μας και το τοποθετούμε μέσα σε ρηχή γάστρα.
  • Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και απλώνουμε τη σάλτσα αυτή στο κρέας, ώστε να το καλύψει.
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αρκετό νεράκι για να σκεπάσει το κρέας.
  • Σκορπάμε τα κομματάκια σκόρδου γύρω από το κρέας, σκεπάζουμε τη γάστρα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά.
  • Τέλος, για 5 λεπτά γυρνάμε τον φούρνο στο γκρίλ για να ροδίσει περισσότερο το κρέας.

Για τις γλυκοπατάτες
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουµε σε μέτρια φωτιά τα κρεµµύδια µε το σκόρδο για 15 λεπτά, μέχρι να µαλακώσουν και να χρυσίσουν.
  • Σε ένα µπολ ρίχνουµε τις πατάτες, τα κρεµµύδια µε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλλα, το αλατοπίπερο και ανακατεύουµε καλά.
  • Απλώνουµε τα υλικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουµε µε τον ζωµό, πασπαλίζουµε µε µπόλικο πιπέρι και ψήνουµε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου