ΜΕΝΟΥ

Pages

Φιδές ομελέτα με φέτα

Εύκολη απλή και γρήγορη συνταγή στο πιάτο σας.












Συνταγή : Έφη Γιαλούση.
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 400 γρ. φιδέ χοντρό
  • 6 αβγά
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 100 γρ ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι μυρωδικά (φρέσκο δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο, κόλιαντρο) ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά και προσθέτουμε τη φέτα, το ανθότυρο, το κεφαλοτύρι και τα αρωματικά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε το γκριλ, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που να μπαίνει και στον φούρνο και μόλις κάψει ρίχνουμε τα μισά ζυμαρικά. 
  • Ανακατεύουμε και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα αβγών. Αφήνουμε την ομελέτα να στερεοποιηθεί από κάτω. Τοποθετούμε το τηγάνι στο καυτό γκριλ και ψήνουμε για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Τη μεταφέρουμε σε πιατέλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώστε να φτιάξουμε άλλη μία ομελέτα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου