ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με καραμελλωμένο κρεμμύδι και μανούρι

Όταν δεν έχεις όρεξη να ανοίξεις φύλλο για τάρτα, τα φύλλα κρούστας μπορούν να αντικαταστήσουν με τον πιο τραγανό τρόπο τη βάση. Μια φινετσάτη γέμιση από καραμελλωμένο κρεμμύδι, φτιάχνει μια υπέροχη τάρτα που σερβίρεται για πρώτο πιάτο σε ένα κάλεσμα ή σαν κυρίως στο καθημερινό τραπέζι.







Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη.
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 2 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένο (για τα φύλλα)
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1κ.γ. ξερό
  • 250 γρ. μανούρι σπασμένο σε πολύ μικρά κομματάκια
  • 2 αβγά
  • 1 φλ. γάλα
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε τα κρεμμύδια με το θυμάρι. Αλατίζουμε. Ανακατεύοντας συχνά, αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να καραμελλώσουν, για 15-20 περίπου λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
  • Αλείφουμε με βούτυρο τη βάση της τάρτας, στρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα ξεχωριστά. Δεν ξεχνάμε και τα τειχώματα, που θα τα γυρίσουμε ωραία σε έναν στρογγυλό κόθρο, που επίσης θα βουτυρώσουμε.
  • Απλώνουμε πάνω στη βάση ομοιόμορφα τα κρεμμύδια και το μανούρι.
  • Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με το γάλα πολύ καλά και απλώνουμε το μείγμα πάνω στην τάρτα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε ζεστό φούρνο, για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Πηγή - Το Πιρούνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου