ΜΕΝΟΥ

Pages

Ταλιατέλες με σπανάκι, πέστο και κολοκυθάκια

Λαχταριστή μακαρονάδα με πέστο βασιλικού, καβουρδισμένα κουκουνάρια και κολοκυθάκια!







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 250 γραμμάρια ταλιατέλες με σπανάκι
  • 3 μικρότερα κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γραμμάρια κουκουνάρι
  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για το πέστο
  • 4 ματσάκια βασιλικός
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 80 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα
  • 100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Σε αλατισμένο νερό βράζετε τις ταλιατέλες για 8 λεπτά και μετά στραγγίξτε. Σε ξύλο κοπής ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίστε σε λάδι μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά.
  • Κόψτε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και ρίξτε τα στο τηγάνι με το κρεμμύδι, χαμηλώνετε την εστία και σοτάρετε για 10 λεπτά.
  • Σε ξεχωριστό σκεύος καβουρδίζετε τα κουκουνάρια χωρίς λάδι μέχρι να ροδίσουν και αφήνετε στην άκρη.
  • Όταν οι ταλιατέλες βράσουν ρίξτε τις στο τηγάνι με τα κολοκύθια και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια προσθέστε τα καβουρδισμένα κουκουνάρια, τη σάλτσα πέστο και ανακατεύετε καλά.
  • Σερβίρετε τις ταλιατέλες με τριμμένη παρμεζάνα.

Για το πέστο
  • Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
  • Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου