ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπιτική Σπανακόπιτα



Δοκιμάστε αυτή τη σπιτική σπανακόπιτα και σίγουρα θα ξετρελαθείτε. Την δοκίμασα πριν λίγες μέρες στην αδελφή μου και μου άρεσε τρομερά για αυτό και αποφάσισα να την ανεβάσω στο blog, αν είστε και εσείς λάτρεις της σπανακόπιτας πρέπει σίγουρα να την δοκιμάσετε. Μία βασική διαφορά εκτός των υλικών είναι ότι την φτιάχνω σε ρολά και δίνουν ένα διαφορετικό οπτικό αποτέλεσμα από τις συνηθισμένες.

Μερίδες : για 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 25΄ μαζί με το βράσιμο, ψήσιμο περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο Alfa Κιχη
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 500 γρ. φέτα
  • 3 - 4 αυγά
  • 1 μεγάλο πράσο
  • 2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Άνηθο
  • Μαϊντανό 
  • προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε Μυρώνια, Καυκαλίθρες ή Λαπάτα.

Εκτέλεση
  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και αλάτι, όταν φτάσει σε βρασμό το νερό τα βάζουμε όλα τα χορταρικά μέσα και τα ζεματίζουμε για λίγα λεπτά.
  • Στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε για 15΄ περίπου να στραγγίξουν και να κρυώσουν λίγο. (Είναι σημαντικό να κρυώσουν γιατί το επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε μέσα τα αυγά)
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε να πάνε παντού, στην συνέχεια προσθέτουμε την φέτα την οποία την σπάμε με το χέρι μας σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε ελαφρά (για να μην την διαλύσουμε τελείως) για να πάει παντού.
  • Ανοίγουμε το φύλλο KIXY (η συσκευασία έχει 6 φύλλα), βάζουμε μία λουρίδα με την γέμιση και αρχίζουμε το τύλιγμα, σε τακτά διαστήματα με την βοήθεια ενός πινέλου λαδώνουμε έντονα το φύλλο, τυλίγουμε, λαδώνουμε, τυλίγουμε λαδώνουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου