Αυτά τα σουβλάκια, μαριναρισμένα με υπέροχη, ελαφρώς γλυκιά σάλτσα
τεριγιάκι, είναι πεντανόστιμα είτε τα ψήσετε στο γκριλ είτε στο τηγάνι.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : γαστρονόμος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 300 γρ. φιλέτο στήθους κοτόπουλου
- 1 κύβος ασιατικής σάλτσας τεριγιάκι Knorr
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 150 γρ. ντομάτες τσέρι
- 300 γρ. φρέσκο σπανάκι, κατά προτίμηση baby
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμός λεμονιού
- μια πρέζα φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. Μαρινάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 30 λεπτά σε 2/3 ασιατικής σάλτσας τεριγιάκι Knorr. Αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια 1μιση κρεμμύδι. Αφήνουμε το υπόλοιπο μισό κρεμμύδι για τη σαλάτα.
- Ετοιμάζουμε τα σουβλάκια περνώντας στα καλαμάκια κομμάτια κοτόπουλου, ντομάτας, πιπεριάς και κρεμμυδιού. Ψήνουμε σε γκριλ ή σε τηγάνι σε μέτρια ή δυνατή φωτιά για 10 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας.
- Ανακατεύουμε το σπανάκι με το υπόλοιπο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες. Ρίχνουμε στη σαλάτα ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε πιπέρι. Σερβίρουμε με τα σουβλάκια.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου