Το αμερικάνικο τσιζ-κέικ, αυτό δηλαδή που ψήνεται, είναι το αγαπημένο
μου. Τρώγεται ζεστό με τον καφέ στο πρωινό αλλά αν το αφήσεις στο ψυγείο
μεταμορφώνεται σε ένα υπέροχο επιδόρπιο. Αυτό εδώ γίνεται με λευκή
σοκολάτα, που θα κερδίσει και τους σοκολάτρεις που δεν προτιμούν τα
λευκά γλυκά. Αν το προτιμάτε πιο σοκολατένιο, μπορείτε να το σερβίρετε
με μια σος μαύρης σοκολάτας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Το Πιρούνι
Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη.
Μερίδες : Για τη μικρή φόρμα του κέικ (4-5 άτομα).
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 3 αβγά
- 125 γρ. τυρί κρέμα
- 125 γρ. λευκή σοκολάτα
- μια οποιαδήποτε μαρμελάδα ή σος σοκολάτα ή φρούτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα. Προσοχή όμως. Η λευκή σοκολάτα είναι πολύ ευαίσθητη και μπορεί εύκολα να σφίξει και να χαλάσει. Γι’αυτό, θα βάλετε μόνο 1 δάχτυλο νερό στο κατσαρολάκι του μπεν μαρί και θα το ζεστάνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Από πάνω θα ανακατεύετε τη σοκολάτα και μόλις μείνουν μερικά κομματάκια ολόκληρα ακόμη, θα την κατεβάσετε από τη φωτιά. Θα λιώσει, μη φοβάστε.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός τη σοκολάτα, τους κρόκους και το τυρί κρέμα.
- Με μια σπάτουλα, εμσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με απαλές κινήσεις, μέχρι να γίνει ομοιόμορφος ο χυλός.
- Κόβουμε ένα χαρτί ψησίματος σε μέγεθος που να καλύπτει τη φόρμα μας, το βρέχουμε κάτω από τη βρύση και το τσαλακώνουμε. Έτσι θα στρωθεί πολύ εύκολα στη φόρμα.
- Καλύπτουμε τη φόρμα και μεταφέρουμε το μείγμα σ’αυτήν.
- Ψήνουμε το γλυκό σε 3 φάσεις: 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στη συνέχεια για 15 λεπτά στους 160 και τέλος σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα μέχρι να κρυώσει.
- Καλύπτουμε την επιφάνειά του με όποια μαρμελάδα μας βρίσκεται στο ψυγείο ή με φρούτα.
- Αν το προτιμάμε κρύο, το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Πηγή - Το Πιρούνι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου