ΜΕΝΟΥ

Pages

Καρμπονάρα με λαχανικά

Λαχταριστά ζυμαρικά για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • ½ φλ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 350 γρ. σπαράγγια, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. μακαρόνια ταλιατέλες
  • 60 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 3 μεγάλα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 4 κομμάτια μπέικον, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
  • Βράζουμε τον αρακά και τα σπαράγγια σε ζεστό νερό για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό. Τα ξαναστραγγίζουμε.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο, προσθέτοντας αλάτι.
  • Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα αναμειγνύουμε με τα λαχανικά μας.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το πεκορίνο και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  • Τσιγαρίζουμε το μπέικον και τις πιπεριές.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
  • Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και επαναφέρουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
  • Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και ανακατεύοντας συνέχεια.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου