Λαχταριστά ζυμαρικά για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- ½ φλ. αρακά, κατεψυγμένο
- 350 γρ. σπαράγγια, ψιλοκομμένα
- 250 γρ. μακαρόνια ταλιατέλες
- 60 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 3 μεγάλα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 4 κομμάτια μπέικον, ψιλοκομμένα
- 1 φλ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Βράζουμε τον αρακά και τα σπαράγγια σε ζεστό νερό για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό. Τα ξαναστραγγίζουμε.
- Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο, προσθέτοντας αλάτι.
- Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα αναμειγνύουμε με τα λαχανικά μας.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το πεκορίνο και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Τσιγαρίζουμε το μπέικον και τις πιπεριές.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
- Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τα αβγά και επαναφέρουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
- Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και ανακατεύοντας συνέχεια.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου